~~DostOdaSi~ForuM~~
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

~~DostOdaSi~ForuM~~

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Aşağa gitmek
YazarMesaj
Kralaydin23
ForuM SaHiBi
Kralaydin23

Mesaj Sayısı : 344
Kayıt tarihi : 26/03/09
Yaş : 28
Nerden : ELaZıĞ

ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ Empty
MesajKonu: ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ   ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ Icon_minitimePerş. Mart 26, 2009 4:39 pm

ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kampüsü içerisinde bulunmaktadır. Bina Kültür Bakanlığına aittir. Müze İl Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Elazığ da ilk müze 1965 yılında Harput'ta bulunan Alacalı caminin içerisinde açılmıştır. Daha sonra Elazığ da Belediye Başkanlığına ait P.T.T Binası yanındaki yerine taşınmış, 1981 yılında ise Kültür Bakanlığınca yaptırılan bu günkü binasına taşınmış 1982 yılında da ziyarete açılmıştır. Elazığ Müzesi bir Bölge Müzesi konumundadır. Keban Barajı Göl Sahası içerisinde kalan yerlerdeki bilimsel kazılardan elde edilen çok önemli arkeolojik eserlerle birlikte Etnografik eserlerde müzemizde sergilenmektedir.

Elazığ Müzesi; Arkeolojik Eserler Seksiyonu, Dokuma Halı ve Kilim Seksiyonu, Etnografik Eserler Seksiyonu halinde tanzim edilmiştir.

Harput'ta Bir Küçük Müzemiz daha bulunmaktadır.

Müze Müdürlüğümüz Müzecilik görevi ile birlikte 2863 Sayılı Yasa Kapsamında Elazığ ve Tunceli, Bingöl gibi illerimizde tespit ve tescil çalışmalarını da yürütmektedir.

Müzemizde yaklaşık 24.000 adet eser sergilenmektedir.

[b]Adresi : Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kampüsü
Tel. No : 0 (424) 241 11 30 - 31
Faks No : 0 (424) 241 11 31
Pazartesi hariç haftanın diğer günleri 08:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
ELAZIĞ DEVLET GÜZEL SANATLAR GALERİSİ MÜDÜRLÜĞÜ

Galeri Müdürlüğü 1993 yılında kurulmuştur. Bosna-Hersek Bulvarındaki Devlet Korosu Binasında faaliyetlerini yürütmektedir. Sahip olduğu yerleşik ve seyyar panoları ile sergi açmak isteyenlere hizmet vermektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics