FİLİSTİNDEN MEKTUP
Filistinli Insaat Muhendisi Muin Naim, internet kanaliyla gonderdigi mektubunda Gazze'de yasanan drami gozler onune serdi. Naim'in Turk halkindan yardim istedigi mektupta su ifadeler yer aldi:
"Bilgisayarimin pilinin son dakikalarini kullaniyorum"
"Gazze'den selamlar gonderiyorum. Ama Allah bilir belki size gonderebilecegim son selam olabilir; cunku bilgisayarimin pilinin son dakikalarini kullaniyorum. Gazze'de elektrik, petrol ve su bitmis durumdadir. Hastanelerde jeneratorlerin son mazot litreleri kullaniliyor, ondan sonra hastanelerdeki elektrikler de kesilecek. O saatten 24 saat icerisinde 400 diyaliz hastasi olume mahkum olacak ve yogun bakimda olan yaklasIk 200 genc ve yaraliyi kaybedecegiz. Bununla birlikte surekli ilac ve elektrik gerektiren ameliyatlar durdurulacak. Bu hepsi degil, Gazze'nin drami daha cok hikaye anlatiyor. Mesela firinlarda ekmek yok, pazarda un yok, ilaclarin cogu bitmis durumda, sinirlar Israil ve Misir tarafindan kapatiliyor.
Boynunuza emanettir ki Turk halkina soyleyin; biz Filistin halki olarak kiyamet gununde ve Allah'in huzurunda hakkimizi helal etmeyecegiz. Biz burada olursek sizin payiniz var bunda; eger her biriniz cikip da elinden geleni yapmazsa. Allah'in huzurunda kardeslik hakkimizi isteyecegiz sizden.
"Kendimi Filistinli bir Turk olarak tanitiyorum"
Ben kendimi Filistinli bir Turk olarak tanitiyorum. O kadar seviyorum ki sizi; onun icin sizden bir sey yapmanizi bekliyorum. Ben Turkiye Cumhuriyeti'nde okumus bir Filistinli insaat muhendisi. Saygilarimla
Muin Naim...."
ISTANBUL (IHA)